Scroll to top
Časovi engleskog jezika © 2019, Miodrag Kostić

Konverzacija na engleskom


ispravan način učenja

Usavršavanje konverzacije ―
engleskog jezika

Mnogo puta polaznici pre pocetka ucenja izrazavaju zelju da se usavrse u KONVERZACIJI smatrajuci da poseduju adekvatno znanje i da je konverzacija ono sto im nedostaje.

Njihov argument je “ skoro sve razumem  ali ne mogu da odgovorim“.

Kako mozemo definisati konverzaciju?

Mozda kao brzinu nalazenja odgovarajuce verbalne konstrukcije da bi se u razgovoru pridruzili sagovorniku i, pritom koristili adekvatne jezicke konstrukcije karakteristicne Engleskom jeziku.

Kako se dolazi do brzine nalazenja tih konstrukcija?

ISKLJUCIVIO VEZBANJEM. Vezba je ono cime sticite samopouzdanje i sigurnost za buduce razgovore.

Prvo, usvajanjem jednostavnih konstrukcija i kasnije ucenjem i primenom slozenijih.

Vrlo cesto ljudi zele da se usavrsavaju u konverzaciji koja je vezana za njihovu struku, sto moderni zahtevi poslovanjai zahtevaju, pritom ne vodeci racuna koliko su dobri u “svakodnevnom razgovoru“ ( Everyday conversation ). To nas dovodi pitanja “koliko smo savladali tu vrstu komunikacije“. To je neophodno da bi se prebacili na polje “poslovnog komuniciranja“

Prema tome, veoma je vazno da se imaju usvojena bazicna gramaticka znanja kao i odgovarajuci fond reci  da bi se oni preneli na polje u kojem zelite da se usavrsavate.

Konstantno i temeljno vezbanje cini Vas spremnijim za komunikaciju bez straha.

Konverzacija je kao slag na torti gde koristite stecena znanja da se bez bojazni uputite u tom pravcu. Nemojte  prestajati da vezabate zato sto pravljenje dugih pauza dovodi do erozije vazeg znanja. Jezik je ziva stvar…..nestaje ako se prestane sa vezbom.

Slični tekstovi,
koji Vas još mogu interesovati: